Кои са новите имена, които Габриел предложи за министри? Кандидатът за

...
Кои са новите имена, които Габриел предложи за министри? Кандидатът за
Коментари Харесай

Кои са новите имена, които Габриел предложи за министри


Кои са новите имена, които Габриел предложи за министри? Кандидатът за министър-председател Мария Габриел се яви в президентството дружно с дамската преговорна група на ГЕРБ. Тя върна изпълнен мандата, като изброи и предложенията за министри. Прави усещане, че има леки промени от първичния лист, който изтече в медиите.

Въпреки, че ПП-ДБ изрично отхвърлиха да сменят Тагарев като министър на защитата, ГЕРБ още веднъж оферират Христо Гаджев да заеме този пост.

Мария Габриел – министър председател и министър на външните работи

Николай Денков – вицепремиер по европейските въпроси

Асен Василев – министър на финансите

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Андрей Цеков – министър на районното развиване и благоустройството

Иванка Шалапатова – министър на труда и обществената политика

Христо Гаджев – министър на защитата

Атанас Славов – министър на правораздаването

Галин Цоков – министър на образованието и науката

Катя Панева – министър на опазването на здравето

Кръстьо Кръстев – министър на културата

Ивелина Василева – министър на околната среда и водите

Кирил Вътев – министър на земеделието и храните

Росен Желязков – министър на нововъведенията и растежа

Жечо Станков – министър на енергетиката

Богдан Богданов – министър на стопанската система

Георги Гвоздейков – министър на превоза и известията

Валентин Мундров – министър на електронното ръководство

Зарица Динкова – министър на туризма

Димитър Илиев – министър на младежта и спорта

Мария Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.
През 1997 година приключва Езикова гимназия „ Д-р Петър Берон “ в Кюстендил.

През 2001 година придобива бакалавърска степен по „ Български и френски език “ в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. През 2003 година приключва магистратура по „ Сравнителна политика и интернационалните връзки “ в Докторската академия по политически науки в Бордо, Франция. От 2004 година до 2008 година работи като помощник теоретичен
откривател в Института по политически науки в Бордо.
От 14 юли 2009 година Мария Габриел е член на Европейския парламент от ГЕРБ в състава на Групата на Европейската национална партия (ЕНП). На 4 юни 2014 година е определена за заместник-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент. Който пост заема до 16 юли 2017 година
Като евродепутат два пъти Мария Габриел печели премията
„ Евродепутат на годината “ на списание Parliament Magazin. През 2013 година е удостоена с оценката в категорията „ Равенство сред половете “. А през 2016 година – в категория „ Развитие “. За приноса ѝ за равенството сред половете и правата на дамите през 2015 година Мария Габриел получава премията „ Евродепутат, бранител на обществена идея “ на Европейската асоциация на организациите по връзки.
На 19 октомври 2012 година Мария Габриел е определена
за заместник-председател на Европейската национална партия (ЕНП) – Жени. На 21 ноември 2019 година е определена за първи заместник-председател на Европейската национална партия (ЕНП).

От 7 юли 2017 година до 1 декември 2019 година Мария Габриел е еврокомисар за цифровата стопанска система и общество в Европейката комисия с ръководител Жан-Клод Юнкер. От 1 декември 2019 година тя е еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в
Европейската комисия с ръководител Урсула фон дер Лайен.
За работата си като еврокомисар Мария Габриел е удостоена с голям брой награди.

Росен Желязков е претендент за министър на нововъведенията в кабинета „ Габриел “.
Той е роден на 5 април 1968 година
Магистър е по право от Софийския университет „ Свети Климент Охридски “. В интервала 1994-1995 година е поредно юрист, старши юрист, а по-късно секретар и кметски наместник в регион „ Средец “ на Столична община. От 1995 година е юрист по гражданско и комерсиално право, член на Софийска адвокатска гилдия. Бил е заместник-кмет по направление „ Законност и надзор “ на регион „ Лозенец “, Столична община (1998-1999 г.).
От 2003 година до юли 2009 година е секретар на Столична община.
В интервала 2011-2013 година е ръководител на Управителния съвет на Института по обществена администрация и представител на Република България в Европейския институт по обществена администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

От 2009 година до 2013 година е основен секретар на Министерския съвет, а в интервала 2014-2016 година е консултант на министър-председателя по въпросите на държавната администрация и електронното ръководство.
Ръководи и взе участие в процесите на изработването
на редица концептуални и стратегически документи и стратегии в областите на електронното ръководство, локалното самоуправление и локалната администрация, публично-частното партньорство. Представлява българската страна в годишните срещи по самодейността за партньорство за намерено ръководство (2011 година, 2015 г.). Координира българския принос по самодейностите, свързани с европейските политики по осъществяването на Европейската стратегия за Глобален
мониторинг на околна среда и сигурност.
Участва в стратегическото обмисляне и създаването на политиките в региона на държавната администрация и електронното ръководство.

От 30 септември 2016 година с Решение на Министерския съвет е избран за ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство “.
С Решение на Министерски съвет от 20 декември
2017г. е избран за ръководител на Комисия за контролиране на известията, като решението влезе в действие на 15 януари 2018 година
Избран от Народното събрание за министър
на превоза, осведомителните технологии и известията на 20 септември 2018 година.

Катя Максимова Панева е родена на 15 януари 1979 година. Депутат от коалиция Продължаваме промяната-Демократична България.

Hapoдeн пpeдcтaвитeл e oт 29 MИP-Xacĸoвo в 45-тo и 46-тo Hapoднo cъбpaниe, зaм.-пpeдceдaтeл нa Koмиcия пo въпpocитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз и члeн нa Koмиcия пo здpaвeoпaзвaнe
(ΠГ “Дeмoĸpaтичнa Бългapия ”).
Oт 2013 година дo нoeмвpи 2021 година e в Haциoнaлнoтo pъĸoвoдcтвo нa ΠΠ “Дeмoĸpaти зa cилнa Бългapия ”.

Tpи мaндaтa e oбщинcĸи cъвeтниĸ в Oбщинcĸи cъвeт-Димитpoвгpaд- oт 2011 година дo 2021 година, ĸoгaтo e избpaнa зa нapoдeн пpeдcтaвитeл. Учacтвa в ĸoмиcиитe „ Иĸoнoмичecĸa пoлитиĸa и бюджeт “, „ Здpaвeoпaзвaнe и coциaлни дeйнocти “ и „ Eвpoпeйcĸи пpoгpaми и oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe “. Cъздaтeл и пpeдceдaтeл нa Oбщинcĸи фoнд „ Ин витpo “
ĸъм Oбщинa Димитpoвгpaд.
Maгиcтъp “Πyбличнa aдминиcтpaция, мeниджмънт и eвpoпeйcĸa aдминиcтpaция ” oт BCУ “Чepнopизeц Xpaбъp “, Фaĸyлтeт “Meждyнapoднa иĸoнoмиĸa и aдминиcтpaция “ (2013 г.).
Бaĸaлaвъp “Cтoпaнcĸo yпpaвлeниe ” oт
ΠУ “Πaиcий Xилeндapcĸи “, Фaĸyлтeт “Иĸoнoмичecĸи и coциaлни нayĸи ” (2005 г.) Πpeз 2017 година ce oбyчaвa в Πoлитичecĸa aĸaдeмия “Aтaнac Бypoв ”.

Христо Гаджев е роден на 28 май 1983 година.
Завършва висше обучение в Университета за национално и международно стопанство със компетентност „ Международни връзки “ и магистърска степен в Софийския университет със компетентност „ Международни бизнес връзки “. Преминава редица образования и специализации в България и чужбина.
Работил е като народен специалист и
координатор за България по план CONCEPT към Главна дирекция „ Трудова претовареност, обществени въпроси и равни благоприятни условия “ на Европейската комисия.

В интервала от 2007 до 2009 година работи в областта на връзките с обществеността на ГЕРБ. От август 2009 до февруари 2010 година е парламентарен секретар в Министерството на културата. В интервала от 2010 до 2013 година е парламентарен
секретар на Министерството на защитата.
На 5 октомври 2014 година е определен за първи път за народен представител в 43-тото Народно събрание. Христо Гаджев е депутат в XLIII, XLIV, XLV, XLVI, XLVII и XLVIII Народно заседание.

Христо Гаджев е определен за ръководител на Комисията по защита в 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Като народен представител Христо Гаджев е вносител в Народно събрание на главните решения, свързани с защитата, както и с военната помощ, оказвана от България на Украйна през 2022 и 2023 година.
Само месец след нахлуването на Русия в Украйна,
Гаджев и други народни представители от ГЕРБ внасят план за решение на Народно събрание за даване на военна и техническа помощ на Украйна, което не е прегледано от тогавашното болшинство в Народно събрание.

В 43-тото Народно събрание под управлението на Христо Гаджев Комисията по защита връща за преправяне на МО Програмата за предпочитани капиталови разноски.
Гаджев, дружно с други депутати от Комисията
по защита, внася решение, с което се задължава МО да внесе всеобхватна и финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032 година.

На 5 юли 2023 г Христо Гаджев е измежду депутатите, внесли решение за ускорение процеса по възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерство на защитата. Решението има за цел да усъвършенства отбранителните качества на България и да даде опция на МО да
окаже по-пълна военно-техническа помощ на Украйна.
Христо Гаджев е и съвноситиел на решение на в 49-ото Народното събрание за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна, с което се дават на Украйна бронирана военна техника, въоръжение и аварийни елементи с отпаднала нужда от Министерство на вътрешните работи.

Ивелина Василева за повторно ще поеме Министерството на околната среда и водите. Бившият народен представител от ГЕРБ беше министър в държавното управление на Бойко Борисов в интервала 2014-2017 година.
Василева е специалист по европейски политики и ръководство на планове.
Тя беше ръководител на непрекъснатата Комисия по околната среда и водите в 44 Народно заседание, както и заместник-министър на околната среда в кабинета „ Борисов 1 “ (2009 – 2013 г.). Била е заместник-кмет по евроинтеграцията и екологията в Община Бургас (2007 – 2009 г.).

Ивелина Василева бе народен представител от Бургас в 42-рото, 43-тото, 44-тото и 45-ото Народно заседание.
Тя е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас.
Завършила е следдипломни квалификации и специализации по ръководство на европроекти, разбор и надзор на фирмената активност и европейската административна процедура в УНСС (2007 г.), Стопанска академия „ Д. А. Ценов – Свищов (2006 г.) и БСУ (2009 г.).

Жечо Дончев Станков е български политик и икономист от ГЕРБ. Той е претендент за министър на енергетиката в кабинета „ Габриел “. Работил е като маркетинг шеф, както и съветник по енергийни планове. Той е съосновател и секретар на „ Българска асоциация компресиран природен газ “
– браншова организация в енергетиката.
Бил е ръководител на Българския енергиен холдинг, както и зам.-министър на Енергетиката във втория кабинет на Бойко Борисов.
Роден е на 4 август 1982 година в град Бургас.
Той приключва компетентност „ Икономика “ в Регенсбургския университет в Германия.

Жечо Станков става член на ГЕРБ през 2006 година През 2009 година е определен за общински секретар на ГЕРБ в Бургас. На локалните избори през 2011 година е определен
за общински консултант на ГЕРБ в община Бургас.
През 2015 година е назначен за зам.-министър на енергетиката във второто държавно управление на Бойко Борисов.

Валентин Мундров е бил заместник-министър на електронното ръководство в кабинета „ Денков “. Мундров е експерт в областта на осведомителните технологии с повече от 20 години изчерпателен механически опит в създаването, внедряването и поддръжката на комплицирани осведомителни системи. Притежава експертиза в стратегическото обмисляне, построяването и
ръководството на екипи, планове и стратегии.
До този миг Мундров е бил ИТ съветник в Националната здравноосигурителна каса. В интервала сред 2013 година и 2022 година е работил като шеф в дирекция „ Софтуерна интеграция “ в „ Информационно обслужване “ АД. Бил е специалист в Агенция „ Митници “, както и в Министерството на здравеопазването.
Има трудов опит и в частния бранш.
Валентин Мундров е магистър със компетентност „ Индустриално инженерство “ в Техническия университет – София, приключил е и „ Електронен бизнес и електронно ръководство “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Той има и голям брой документи в региона на осведомителните технологии.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР